Hingel Çerkez Mantısı Tarifi

Hingel Çerkez Mantısı Tarifi

Çerkez Mantısı Tarifi


İçindekiler;

  • 4 Olgun domates
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 kaşık margarin
  • 2 kaşık kaşar
  • Tuz
Hazırlanışı;

İlk olarak Domateslerimizi rendeleyip hazır hale getiriyoruz. Sonra Margarini tencerede eritiyor. Unu azar azar ilave edip un sararınca ya kadar kavuruyoruz. Domateslerimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısıyoruz. Çorba koyu bir kıvama gelinceye kadar dek dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz. Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine kaşarlar mızı ilave ettikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. 

Not: Yer yer ismi değişik telaffuz edilse de Çoğu yerde Hingel ismi kullanılır. Hınkal , mantı olarak da adlandırılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

  1. İlk olarak siteniz çok güzel.sitenize destek olmak isterim benimde eğitim amaçlı sitem var reklam takası yada dost siteler bölümüne sizi ekleyebilirim eğer isterseniz iletşim için:ysn34ysn34@hotmail.com

    YanıtlaSil

 
Sponsorlar : Henüz Sponsor Yoktur. Copyright © 2014. Yemek Tarifleri Oku - Tüm Hakları Saklıdır.