Firinda kremali patlican tarifi

Fırında Kremalı Patlıcan Tarifi

Fırında Kremalı Patlıcan Tarifi


4-5 kişiliktir.
Malzemeler;
5 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
6-7 diş sarımsak
3-4 sivri biber
100-150 gr. kıyma yağsız.
1 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Sos için malzemeler;
1 Yumurta
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr. kaşar peyniri

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri , suyu ve limon suyunu alıp 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. ve soğutalım. Bir kapta yumurtaları sıvı yağı ve sütü , sirkeyi ve tuzu çırpalım. Unu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp beze yapalım. Bezelerin üzerine şeffaf folyo kapatarak 20 dakika dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zeminde ince yufkalar şekilnde açalım. Açtığımız bir yufkanın üzerine dövülmüş cevizi serpelim. Yufkayı bir ucundan tutarak oklavaya saralım. Yufkayı iki ucundan birazcık içe doğru büzdürecek oklavayı içinden yavaşça çekip çıkartalım. Büzdürülmüş yufka rulosunu 10 santim aralıklarla keselim. Her bir yufka rulosunu kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil kazandıralım. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizelim. Tereyağı eriterek sıcak halde iken yufkanın üzerine gezdirelim. Baklavayı 170 derece ısılı fırında pembeleşinceye kadar dek pişirelim. Baklavayı fırından alıp biraz ılıttıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Henüz Sponsor Yoktur. Copyright © 2014. Yemek Tarifleri Oku - Tüm Hakları Saklıdır.